4 velice tenké vepřové řízky
| dle chuti: sůl a pepř mletý
| 2 lžičky hořčice
| 1 stroužek česneku
| 4 lžíce čerstvého bylinkového sýra (příp. tvarohu)
| 2 velké pórky
| 50 g změklého másla
| 6 lžic smetany
| 2 lžičky kari
Postup přípravy receptu Vepřové závitky v pórku:
1. Do vepřových řízků vetřeme sůl a pepř. Jednu stranu potřeme hořčící. Česnek oloupeme a prolisujeme, vmícháme do čerstvého sýra a rozprostřeme na maso.
2. Pórek omyjeme, očistíme a podélně rozřízneme. Velké listy oddělíme a povaříme v osolené vodě. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Zbývající pórek nadrobno pokrájíme.
3. Listy rozložíme a položíme na ně řizek. Stočíme do pevného balíčku. Svážeme kuchyňskou nití nebo nudličkami pórku.
4. Nakrájený pórek, máslo, smetanu a karí dáme do hrnce. Navrch položíme závitky. Přikryté dusíme asi 30 min. K závitkům chutná dušená mrkev.
Fotky receptu Vepřové závitky v pórku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!