Použité suroviny receptu Vepřový závitek plněný párkem a zelím:
4 plátky vepř. kýty po 120 g
| po 200 g párků a steril kys. zelí
| 2 lžíce oleje
| hl. mouka
| sůl a pepř
Postup přípravy receptu Vepřový závitek plněný párkem a zelím:
Plátky masa důkladně naklepeme, osolíme, okořeníme a rozložíme na ně sterilované zelí. Přidáme párek, zabalíme a vzniklý závitek upevníme párátky. Závitky obalíme v mouce a zprudka opečeme na oleji. Poté podlijeme a zvolna dusíme. Z měkkých závitků odstraníme párátka. Výpek vysmahneme, odstraníme přebytečný tuk, podlijeme malým množstvím vývaru nebo vodou. Krátce povaříme a podáváme.
Fotky receptu Vepřový závitek plněný párkem a zelím: