Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Výherní anketa
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.10. 2018
Dnes má svátek Vendelín
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Vykostěné kuře v mušelínu

fotka Vykostěné kuře v mušelínu
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 115 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Vykostěné kuře v mušelínu:

1 - 1,4 kg kuře  | 500 ml kuřecího vývaru  |  mandlové máslo z 50 mandlí  | špetka muškátového oříšku  | 100 g kuřecích jater  | 2 šalotky  | 4 žloutky natvrdo  | špetka šafránu  |  sůl  | 2 stroužky česneku  | trocha cibule  |  tymián  |  petrželka  |  pepř

Postup přípravy receptu Vykostěné kuře v mušelínu:

Mandle roztlučeme a přelijeme je na 1 hodinu trochou horké vody nebo mléka s vodou. Kuře vykostíme, drůbky a kosti uschováme. Asi 50 g masa z prsíček nakrájíme na jemné proužky. Zbytek masa umeleme a okořeníme ho muškátem. Všechno maso přikryjeme, aby neoschlo, a uložíme ho na chladné místo, kde mleté maso ztuhne. Kosti a drůbky (mimo jater) přelijeme asi 500 ml vody, kterou jsme ochutili trochou cibule, tymiánu, petrželky a pepře. Vaříme asi 1 hodinu. Mezitím zprudka opražíme játra, opečeme dohněda šalotku a obojí rozemeleme. Žloutky rozsekáme a smícháme s játry a šalotkou, šafránem a špetkou soli. Na vál prostřeme větší ubrousek, rozprostřeme na něj mleté kuřecí maso, do středu umístíme kuřecí játra a navrch dáme nakrájená prsíčka. Vytvoříme váleček dlouhý asi 20 cm, ovineme ho dvakrát ubrouskem a zavážeme. Do velké nádoby nalijeme kuřecí vývar a mandlovou šťávu, přidáme utřený česnek a špetku soli. Na dno položíme několik špejlí. Když začne vývar vřít, vložíme do něho masový závitek, obrátíme ho, aby byl na všech stranách mokrý, a přikryjeme pokličkou. Vaříme zlehka asi 45 minut, občas obracíme, abychom zajistili stejnoměrné vaření. Špejle na dně nádoby zabrání přichycení pokrmu ke dnu. Uvařené maso podáváme buď horké, nebo pokrm ochladíme, obalíme v rozšlehaném vejci okořeněném šafránem a opečeme na tuku. Podávají se silnější řezy.


Fotky receptu Vykostěné kuře v mušelínu:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Vykostěné kuře v mušelínu
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Stříbrňáky