Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zapečená plněná zelenina

fotka Zapečená plněná zelenina
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  +++_______
Počet hodnocení: 1

Použité suroviny receptu Zapečená plněná zelenina:

500 g čerstvé zeleniny, kterou lze snadno plnit - větší rajčata, lilky, cukety apod.  | 150 g mletého masa  | 2 rohlíky předem namočené v mléce  | 8 lžic olivového oleje  | 80 g strouhaného sýra (např.parmazán, pecorino)  | 1 vejce  | 2 šalotky  | 4 lžíce strouhanky  |  snítku čerstvé petrželové natě

Postup přípravy receptu Zapečená plněná zelenina:

Cuketu pokrájíme na špalíky asi 5 cm velké, lilek a rajská jablíčka rozpůlíme. Šalotku společně s petrželovou natí nasekáme nadrobno. Cuketové špalíky a lilky spaříme pár minut ve vroucí osolené vodě. Část dužiny takto připravené zeleniny vydlabeme, abychom ji mohli použít k přípravě nádivky.


Zálivka:

Připravíme si větší pánev, na níž necháme rozpálit pár lžic dobrého olivového oleje. Pak přisypeme nasekanou šalotku a necháme mírně zesklovatět. Přidáme mleté maso, pokrájený obsah cukety, rajčat a lilku a 10 minut zprudka restujeme. Směs necháme zchladnout, přimícháme vejce, čerstvou petrželovou nať, sýr a rohlíky, které zbavíme přebytečného mléka tak, že je předem rukou lehce "vyždímeme". Vše přiměřeně osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Náplní vyplníme chybějící obsah jednotlivých zeleninových "pouzder", navrch je posypeme strouhankou, zakápneme olivovým olejem a poskládáme je na vymaštěný plech. Pečeme v předehřaté troubě na program horkovzduch při teplotě 170°C asi 30 min (zeleninu doporučuji přikrýt během první fáze pečení alobalem) a 10 min dopékáme pomocí programu gril s ventilací na 190°C. Stejným způsobem můžeme připravit i např. cibuli nebo papriky, ale obecně platí - čím menší kousky zeleniny, tím dosáhneme estetičtějšího vzhledu na talíři.


Fotky receptu Zapečená plněná zelenina:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Zapečená plněná zelenina
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !