Nálev:
| 2 l vody
| 500 ml 8 % octa
| 150 g cukru
| 70 g soli
| 25 ks tablet sladidla Deko
| Koření:
| 2 ks celého pepře
| 1 ks nového koření
| 1 ks bobkového listu
| dle chuti: kopr
| fazolky
Postup přípravy receptu Nálev na fazolky:
Očistíme fazolky a předvaříme je do poloměkka (není nutné). Sklenice naplníme a zalijeme nachystaným lákem. Ke sterilaci několika sklenic stačí běžný hrnec, do kterého vložíme starší utěrku, na ni sklenice urovnáme, zalijeme teplou vodou (2 cm do výše sklenic). Hrnec přiklopíme poklicí a zahříváme na potřebnou teplotu (35 min-85 °C). Po uplynutí předepsané doby sklenice vyjmeme a obrátíme je dnem vzhůru. Necháme vychladnout. Uložíme je v chladnu a temnu, občas je zkontrolujeme.