Použité suroviny receptu Zeleninový plátek pikantně dochucený kapary:
600 g malých tenkých telecích řížků
| sůl
| 1 svazek jarní cibulky
| 250 ml bílého vína
| 2 lžičky kaparů
| pepř
| 1-2 lžičky citronové šťávy
| 250 g mrkve
| 4 snítky hladkolisté petrželky
Postup přípravy receptu Zeleninový plátek pikantně dochucený kapary:
Maso omyjeme krátce studenou vodou a osušíme papírovou utěrkou. Omyjeme zeleninu a mrkev a cibulku nakrájíme na šikmé plátky. Bílé víno osolíme a opepříme a přivedeme ho na velké pánvi k varu. Přidáme kapary a citronovou šťávu a ještě jednou okořeníme. Vložíme maso a zeleninu a necháme dusit pod pokličkou 10 minut. Omyjeme petrželku, natrháme lístečky a zeleninový plátek s kapary jimi před podáváním posypeme.