Vložil: | Chrastova |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Zelné závitky se žampióny:
1 hlávka zelí
| sůl a pepř
| cibule
| stroužek česneku
| lžíce másla
| 200g žampionů
| 0,3kg mletého masa
| 2 vejce
| lžička hořčice
| majoránka
| špetka kari
| 8 plátků anglické slaniny
| mléko
| maggi štáva k pečenému masu
| maggi zlatý houbový bujon
Postup přípravy receptu Zelné závitky se žampióny:
Ze zelí vyřízneme košťál a hlávku pak povaříme 5 - 6 minut v osolené vodě. 8 listů oddělíme, osušíme a žebra naplocho seřízneme. Nakrájené rohlíky namočíme do mléka. Cibuli nakrájíme nadrobno, opečeme na tuku, přidáme utřený česnek, očištěné a nakrájené žampiony a krátce podusíme.
Ve vlažné vodě rozmícháme obsah sáčku MAGGI Šťávy k pečenému masu a přivedeme do varu. Do vařící šťávy přidáme MAGGI Zlatý houbový bujón a necháme ho rozpustit.
Mleté maso smícháme s podušenými žampiony, vymačkanou žemlí, přidáme hořčici, vejce, ochutíme kořením a důkladně promícháme. Směs rozdělíme na jednotlivé zelné listy a svineme je do závitků. Každý závitek obalíme plátkem anglické slaniny.
Závitky vložíme do pekáčku, zalijeme do 1/3 vodou a 30 minut dusíme v troubě při 180 °C ve vlastní šťávě. V polovině pečení zalijeme uvařenou šťávou a dodusíme doměkka.
Fotky receptu Zelné závitky se žampióny:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!