Na 10 kg potřebujem
| 7 kg vepřové plece
| 2 kg syrového sádla bez kůže
| 15 čerstvých rohlíků
| 0,5 l bílého vína
| 300 ml nízkotučného mléka
| 20 g bílého pepře
| 5 g nového koření
| 10 g muškátového květu
| 3 g muškátového oříšku
| nastrouhanou citronovou kuru z jednoho citronu
| sůl kuchyňská
| skopová střívka
| špejle
Postup přípravy receptu Vinná klobása :
Maso semeleme na hodně jemno,ve víně si rozmočíme rohlíky a dobře je rozemneme, vše řádně smícháme a vypracujeme.Postupně přidáváme mléko, citronovou kuru, koření a sůl. Dobře propracované těsto naplníme do střívek, která stočíme v délce asi 20 cm do spirály a napříč přes oba konce střívek propíchneme špejlí. Klobásy vychladíme a obalené v hladké mouce opečeme na sádle.