Vložil: | bea |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 71 |
|
|
Použité suroviny receptu Voldužský brdlajz:
4 až 5 středně velkých brambor
| 1 litr mléka
| 1 kg polohrubé mouky
| 3 hlavičky česneku
| 5 dkg kvasnic
| 2 lžičky cukru na kvásek
| 3o dkg salámu, uzeného
| 2 lžičky kmínu
| 2 lžičky pepře
| 2 lžičky majoránky
| 3 lžičky sole
| 3 vejce
| 25 dkg sádla
Postup přípravy receptu Voldužský brdlajz:
Uděláme kvásek. Brambory rozstrouháme, zalijeme mlékem. Vmícháme mouku, vejce, přidáme koření, osolíme, očesnekujeme, vmícháme salám, uzené, nakonec zamícháme kvásek. Necháme kynout. Po vykynutí promícháme v míse. Připravíme 2 pekáče vymazáním silnou vrstvou sádla. Těsto nalijeme do pekáčů a dáme po jednom péci. Během pečení potíráme sádlem nebo olejem.
Jedná se o recept který byl pečen ženami obce Volduchy při jejich slavné pouti v obci Volduchy
Fotky receptu Voldužský brdlajz:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!