150 g rajčat
| 100 g zelených paprik
| 2 ks vařená vejce
| 30 g mladé cibule
| 200 g vařených zelených fazolek
| 2 ks sardelky
| 50 g tuňáka v oleji
| 4 lžíce oleje
| trocha oregána
| trocha bazalky
| 1 lžíce octa
| trocha soli
| trocha pepře
Postup přípravy receptu Abruzský salát:
Rajčata oloupeme a nakrájíme na kousky, papriky opečeme v troubě, sloupneme slupku a nakrájíme na kousky. K nakrájené zelenině přidáme nakrájená vařená vejce, cibuli a vařené, vychladlé a nakrájené fazolky. Sardelky očistíme, vykostíme a nakrájíme na kousky. Maso z tuňáka nakrájíme na kousky a vše dobře promícháme v salátové míse. Potom přidáme kousek sekané bazalky a oregana. V hrnečku dobře rozmícháme olej, sůl, ocet a pepř a vzniklou marinádu nalijeme na salát. Abruzský salát necháme v chladničce nejméně 1/2 hodiny rozležet.
Fotky receptu Abruzský salát:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!