Postup přípravy receptu Absolutní labužnické nudle:
Rozpustit máslo na středně nízkém ohni, přidat česnek a nechat ho zpěnit do bublinek a až se separuje a mírně zhnědne.
Mezitím uvařit těstoviny ve velkém množství vařící osolené vody do al dente. Slít je a vrátit do hrnce. Přidat zhnědlé máslo a Parmezán. Osolit a opepřit a lehce promíchat.
Těstoviny rozdělit na nahřáté talíře a přinést je ke stolu. Pomocí speciálního krouhátka na lanýže, na zeleninu, nebo mandolíny nakrájet lanýže na tenulinké plátečky nahoru nudlí.
TIP : Když nejsou po ruce čerstvé lanýže, tak lze použít lanýže z konzervy naložené v nálevu (doslechla sem se, že jsou k dostání v Macru). Vzhledem k výstřednosti receptu, nešetřite Parmazánem a použijte Parmigiano Reggiano pro tu nejlepší chuť.