Postup přípravy receptu Adamova kuřecí křidélka na zázvoru :
Kuřecí křidélka omyjeme, osušíme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Zprudka je osmahneme na tuku, až se kůžička zatáhne.
Takto připravené vložíme do pekáče a v předehřáté troubě pečeme do poloměkka. Pak potřeme směsí mletého zázvoru, papriky a pepře. Vložíme je zpět do rozpálené trouby a necháme dopéci dozlatova a doměkka.
Potom je vyjmeme a uchováme v teple. Zbylý tuk v pekáči lehce zaprášíme hladkou moukou, orestujeme a zalijeme malým množstvím studené vody. Když se šťáva provaří a tuk vystupuje na povrch, ochutíme solí a pepřem a můžeme i trochu osladit a přidat drcený česnek.
Podle potřeby zahustíme solamylem a touto šťávou křidélka přeléváme. Vhodnou přílohou je bramborová kaše nebo dušená rýže.