Postup přípravy receptu Africké tigadede Ibrahima Maigy:
Maso nakrájíme na nudličky, cibuli s česnekem, oloupané banány a žampióny na plátky.
Na pánvi rozpálíme olej, vhodíme cibuli, orestujeme, pak přidáme česnek znovu lehce přismažíme a opatrně vložíme pokrájené banány.
Všechno orestované přesuneme na talíř a na mastnou pánev vhodíme žampióny, když jsou tak akorát přismahnuté přidáme je na talíř k ostatním osmaženinám.
Teď rozpustíme máslo jakmile začne škvířit, sesuneme do něj grilovacím kořením ochucené maso, zamícháme rozemleté buráky, chilli papričky a opékáme.
Podlijeme vodou, dochutíme polévkovým kořením a podle chuti dosolíme.
Chvíli dusíme. Do hotového masa lehce vmícháme již dříve osmaženou směsku.