2 mrkve
| 1 velká cibule
| 1 konzerva broskví (425 ml)
| 2 banány
| 2 lžíce citronové šťávy
| 600 g vepřových řízků
| 3 lžíce oleje
| 2-3 lžíce kari
| 1/2 l čistého vývaru
| 200 g zmrazeného hrášku
| 50 ml smetany ke šlehání
| 1 lžíce solamylu
| sůl
| kajenský pepř
| čerstvý zelený koriandr na ozdobení
Postup přípravy receptu Africké vepřové na kari:
Mrkev očistíme a šikmo nakrájíme na plátky. Oloupanou cibuli rozčtvrtíme a nakrájíme na proužky. Necháme okapat broskve (šťávu uchováme), potom je rozkrájíme na kostičky. Banány rovněž nakrájíme a zakapeme citronovou šťávou. Řízky nakrájíme přibližně na centimetrové proužky. Rozehřejeme olej v pánvi a maso v něm po jednotlivých porcích opečeme. Přidáme sůl a lžíci kari a maso vyjmeme. Na horkém tuku krátce osmahneme banány a broskve, opět vyjmeme. Nakonec v pánvi podusíme cibuli a mrkev, posypeme kari a zalijeme vývarem. Přidáme zmrazený hrášek a vše asi 5 minut povaříme. Maso a ovoce vrátíme do pánve, přilijeme 100 ml kompotové šťávy a necháme přejít varem. Smetanu smícháme se solamylem a přilijeme k masu. Asi 3 minuty povaříme. Dochutíme solí, kari a kajenským pepřem, zdobíme koriandrem. Jako příloha se hodí nejlépe dušená rýže.
Fotky receptu Africké vepřové na kari:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!