Použité suroviny receptu Africký hrnec s arašídovou omáčkou:
200 g rýže natural
| 600 g vepřové kýty
| 2 cibule
| 2 lžíce oleje
| 175 g arašídové pasty
| sůl
| pepř
| 1 lžička mletého kmínu
| špetka kayenského pepře
| 1 konzerva loupaných rajčat malá
| na ozdobu plátky citronu
Postup přípravy receptu Africký hrnec s arašídovou omáčkou:
Rýži propláchneme. Vsypeme do studené vody, uvedeme do varu a uvaříme doměkka.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vepřové řízky pokrájíme na nudličky a postupně je ze všech stran opečeme na horkém oleji. Hotové vyjmeme a odstavíme na teplé místo.
Nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém tuku. Vmícháme arašídovou pastu a ochutíme solí, pepřem, římským kmínem a kayenským pepřem.
K cibuli přimícháme rajčata, vývar a maso. Ragú dusíme na mímém ohni přikryté asi 30 min.
Omyjeme a nadrobno posekáme petrželku. Rýži scedíme a narovnáme na talíř do věnce. Vepřové ragú navršíme dovnitř rýže, posypeme petrželkou a ozdobíme plátky citronu.
Fotky receptu Africký hrnec s arašídovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!