500 g vepřová svíčková
| sůl (hodně)
| 1/2 kg cibule
| tymián
| 1 smetana na vaření
| olej
| pepř
Postup přípravy receptu Alfédovy panenky:
Maso nakrájíme na plátky, které opečeme na oleji. Osolíme a opepříme. Polovinu masa z pánve (opečeného) vyjmeme do zapékací mísy, a na prázdné místo v pánvi dáme asi půl kila nakrájené cibule na plátky. Orestujeme a částí cibule pokryjeme maso v misce. Posypeme rozdrceným tymiánem a zalejeme smetanou. Opakujeme, dokud máme suroviny. Dáme do trouby zapéct. Můžeme po vrchu posypat strouhaným sýrem.
Vhodná příloha je rýže nebo těstoviny.
Fotky receptu Alfédovy panenky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!