500 g brambor
| 1 dl smetany
| 2 ks cibule
| sůl
| máslo
| 250 g těstovinových kolínek větší velikosti
| 250 g nastrouhaného vyzrálého sýra
| 0,5 dl mléka
| 1-2 stroužky česneku
| trochu hladké mouky
| máslo na vymazání formy
Postup přípravy receptu Alpské makaróny:
Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky - tak velké, aby se uvařily zároven s kolínky. Takže tak učiníme a v mírně osolené vodě obojí zároveň uvaříme do stadia "al dente".
Předehřejeme troubu na 160 C a vymažeme máslem zapékací formu.
Uvařené brambory a kolínka necháme dobře odkapat, smícháme se sýrem a rozložíme do formy.
Svaříme smetanu s mlékem a zalijeme náplň.
Formu vložíme do trouby a zapékáme 10 min, až se roztaví sýr.
Mezitím nakrájíme cibuli na kolečka a nasekáme česnek. Obojí krátce osmahneme na másle, zaprášíme trochou mouky a poté rozprostřeme na směs v pekáčku.
Fotky receptu Alpské makaróny:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!