1 kg hovězího (roštěná nebo z krku)
| česnek
| 0,5 kg brambor
| 2 hrnky mrkve na kolečka
| sušená bazalka
| 2 lžičky citrónové šťávy
| 2 cibule
| 1 lžička škrobové moučky
|
Postup přípravy receptu Americké hovězí:
Hovězí maso vcelku osolíme, pokapeme citrónem, potřeme česnekem, posypeme bazalkou a prudce po všech stranách osmažíme, aby se maso zatáhlo. Poté maso dáme do pekáče, podlijeme vodou a přikryté pečeme 2 hod. při 210 °C. Zatím oloupeme brambory a pokrájíme na kostky, mrkev na kolečka a cibuli na větší kusy. Po 2 hod. pečení přidáme zeleninu k masu a pečeme dále do změknutí. Po upečení šťávu zahustíme lžičkou škrobové moučky. Vše se peče v jednom pekáči, takže chutě se dokonale propojí.
Fotky receptu Americké hovězí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!