80 g cukru moučka
| 50 g másla
| 4 žloutky
| 1 vanilk. cukr
| 1 lžička citr. šťávy
| 250 ml mléka
| 3 lžíce rumu
| 1/2 lžičky soli
| 500 g hl. mouky
| sušnené droždí na 1/2 kg mouky
| olej
| čokoláda, kokos, barevné zdobení
Postup přípravy receptu Americké koblížky:
Měkké máslo, cukr a žloutky si utřeme do pěny. Přidáme ostatní suroviny a hnětačem pořádně těsto vypracujeme. Těsto lehce posypeme hladkou moukou a necháme dobře na teplém místě vykynout.
Jestli budeme chtít péct donutky v troubě, tak přilijeme mléko, protože těsto musí být řidší.
Vykynuté těsto rozválíme na výšku 1 cm, vykrájíme kolečka s otvorem vevnitř.
Těsto necháme dokynout asi půl hodinky. Dokynuté koblížky pečeme v rozpáleném oleji dozlatova z obou stran a do oleje je dáváme spodní stranou.
Hotové pokládáme na ubrousky, které nám vysají přebytečný tuk.
Ozdobíme je podle chuti.