170 g hladké mouky
| 350 ml mléka
| 1 lžíce prášku do pečiva
| 1 lžíce krupicového cukru
| 2 lžíce rozpuštěného másla
| 2 velká vejce (ušlehaná)
| máslo na smažení
| javorový sirup
| čokoládová poleva
| šlehačka
| sůl
Postup přípravy receptu Americké lívance:
Do nádoby vložte prášek do pečiva, mouku, špetku soli a cukr. Vše dobře smíchejte a přidejte prošlehaná vejce s mlékem. Vše smíchejte dohromady metličkou, aby vzniklo hustší těsto. Do něj zašlehejte máslo. Těsto nechte aspoň na deset minut odpočinout.
Na pánev dejte kousek másla a pánev rozehřejte. Na pánev dejte naběračkou těsto. Průměr lívance by měl být asi 15 cm. Smažte asi minutku až dvě a poté obraťte a smažte další minutku.
Hotové lívance můžete polít javorovým sirupem nebo jej klasicky ozdobit šlehačkou a čokoládovou polevou.
Mám kamaráda v Americe a on mi dal recept na lívance jak je dělají oni doma. Tenhle recept co je tady se tomu ani zdaleka nepřiblížil. Škoda javorového sirupu na takový paskvil.