50 g cibule
| 125 g škvařené sádlo
| 860 g velká žemle
| 600 g mléko
| 120 g vejce
| 30 g sůl
| 1 g ml. pepř
| 150 g hrubá mouka
| 50 g strouhanka
| 500 g žampiony
| 150 g slanina
Postup přípravy receptu Źampionové knedlíky:
Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, osmažíme na 1/3 tuku dorůžova. Přidáme na kostky nakrájenou žemli a vše osmahneme. V mléce rozmícháme vejce, osolíme, opepříme a nalijeme na osmahnutou, již prochladlou žemli a necháme půl hodiny stát. Do této směsi přidáme mouku a strouhanku. Zlehka zamícháme. Očištěné žampiony nakrájíme na menší plátky a podusíme na rozpuštěné slanině, kterou jsme nakrájeli na drobné kostičky a necháme prochladnout. Prochládlé přidáme do těsta a dobře promícháme. Z těsta tvoříme menší kulaté knedlíky, které vaříme asi 10 minut v osolené vodě. Uvařené knedlíky vyndáme a udržujeme na teple. Při podávání knedlíky překrojíme na půlku a přeléváme zbylým sádlem. Dobrou chuť!
Fotky receptu Źampionové knedlíky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!