Postup přípravy receptu Anglická pečeně se zeleninou:
Roštěnec omyjeme, osušíme, očistíme od blan a tuku a horní stranu nařežeme na čtverečky. Maso vložíme do misky, potřeme olejem, vetřeme sůl, pepř, hořčici a worcestrovou omáčku, přikryjeme a necháme v chladu uležet do druhého dne. V pánvi rozpálíme část oleje a maso zprudka opečeme ze všech stran. Přendáme i s výpekem a zbylým olejem do pekáčku a vložíme do předehřáté trouby na 200-220 stupňů a pečeme po obou stranách asi 15 minut. Maso nepodléváme a nepícháme do něj. Po upečení rostbíf necháme ještě asi 10 minut odležet, aby se šťávy a chutě rozležely. Do výpeku přilijeme trochu vody, odvaříme a rozmícháme všechny výpečky, zjemníme máslem a podle potřeby dochutíme. Maso krájíme na tenké plátky a podáváme se šťávou a vařenou nebo pečenou zeleninou a bylinkovými bramborami.