Postup přípravy receptu Anglický rostbíf (roštěněc):
Maso omyjeme, osušíme, odřežeme tečné části a mřížkovitě nařízneme. Pepř, worcestrovou omáčku, 3 lžíce oleje , koňak a cayenský pepř smícháme, potřeme směsí maso a přiklopené necháme hodinu odležet, přičemž ho občas obrátíme. Troubu vyhřejeme na 250 stupňů. Rošt potřeme olejem. Maso vyjmeme z marinády, osušíme a osolíme. Maso položíme na rošt, pod rošt dáme pekáč a pečeme v troubě na druhé příčce od spopdu asi 25 minut. Je-li maso pod tlakem prstu poddajné, je ještě zevnitř krvavé. Reaguje-li na tlak prstu slabě, je uvnitř růžové. Roštěnec nakrájíme na tenké plátky, podlijeme výpekem z pekáče a podáváme s jorkširským pudinkem a s jemnou sezoní zeleninou a máslem.