Vložil: | Lenuska11 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
![3.86/10, hlasovalo 7 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![3.86/10, hlasovalo 7 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![3.86/10, hlasovalo 7 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![3.86/10, hlasovalo 7 -](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-pul.gif) ![3.86/10, hlasovalo 7 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3.86/10, hlasovalo 7 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3.86/10, hlasovalo 7 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3.86/10, hlasovalo 7 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3.86/10, hlasovalo 7 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 7 |
|
|
Použité suroviny receptu Anglický vánoční pudink:
250 g másla
| 250 g strouhanky
| 220 g rozinek
| 250 g přírodního (tmavého) cukru
| 2 dl brandy
| 110 g hrubé mouky
| 160 g oloupaných lískových oříšků a mandlí
| 80 g kandovaného zázvoru
| 40 g kandované pomerančové kůry
| 4 ks vejce
| 3 lžíce melasy nebo tekutého lesního medu
| šťáva a kůra ze 2 citronů, 1 velké jablko
| 1 lžíčka mletého nového koření a nastrouhaného muškátového oříšku
| 1/2 lžičky mletého hřebíčku
| máslo na vymazání a hrubá mouka na formu
| Na dohotovení: 2,5 dl smetany ke šlehání
Postup přípravy receptu Anglický vánoční pudink:
Oříšky a mandle nasekáme nahrubo. Opražíme je nasucho za stálého obracení v pánvi, přesypeme do misky a necháme vychladnout. V kastrolu rozpustíme máslo a vmícháme melasu. Směs necháme vychladnout. Pak vmícháme brandy a přidáme šťávu a kůru z citronu. Vše dobře promícháme. Do směsi vešleháme jedno po druhém vejce a necháme ji zatím stranou. Formu vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme moukou nebo strouhankou. V jiné velké míse promícháme strouhanku, mouku, cukr, opražené ořechy a mandle, koření, oprané rozinky, nakrájený kandovaný zázvor a kandovanou pomerančovou kůru. Ke směsi přilijme vaječnou hmotu a vmícháme oloupané a na kousky nakrájené jablko. Hutnou pudinkovou hmotu pomalu přesuneme do formy. Nakonec formou zatřeseme, aby se hmota dobře rozložila. Velký hrnec napustíme teplou vodou a dáme do něj opatrně formu. Voda by měla dosahovat mírně nad tři čtvrtiny formy. Vrch zakryjeme alobalem. Vše vložíme do trouby vyhřáté nad 150 °C a pečeme 2,5-3 hodiny. Hodinu před koncem pečení sejmeme alobal. V kastrůlku zahřejeme melasu (med) s brandy. Pudink po vyjmutí z lázně necháme 5-10 minut zchladnout ve formě, opatrně ho vyklopíme a ihned potřeme směsí melasy a brandy. Hotový pudink necháme úplně vychladnout, zabalíme do fólie a uchováváme v chladu. Porce anglického vánočního pudinku přelijeme neušlehanou smetanou.
Fotky receptu Anglický vánoční pudink:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!