Postup přípravy receptu Aniččin aspik:
Zeleninu očistíme a uvaříme doměkka v mírně osolené vodě. Necháme ji vychladnout. Potom ji nakrájíme na kostičky spolu s kyselou okurkou. Přidáme polovinu nakrájené kápie a 2/3 sterilizovaného hrášku. Osolíme, opepříme.
Želatinu si připravíme dle návodu a smícháme s majonézou. Formu srnčí hřbet si vyložíme alobalem. Na dno nalijeme trochu aspiku, necháme ztuhnout, poklademe zbylými kousky kapie a hrášku, lehce potřeme aspikem a dáme opět ztuhnout.
Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a nakrájíme si je na větší kousky. Do majonézy s aspikem vmícháme nakrájenou zeleninu, ochutíme octem, přidáme vejce a lehce zamícháme.
Připravenou směs vložíme do srnčího hřbetu a necháme v chladničce ztuhnout, nejlépe přes noc.