2 vejce
| 250 g cukru
| 2 vanilkové cukry
| špetka soli
| 250 g hladké mouky
| na špičku nože amonia
| mouka na vál
| 2 lžíce anýzu
| barevná cukrová poleva
Postup přípravy receptu Anýzové cukroví:
Vejce, cukr, vanilkový cukr a sůl šleháme do pěny. Mouku a amonium smícháme a vmícháme do směsi. Vypracujeme těsto a necháme ve fólii odležet 1 hodinu. Z těsta vyválíme na pomoučněném vále plát o síle asi 5 mm. Formičky na perníčky vysypeme moukou, vyplníme těstem a pevně přitiskneme. Plech vyložíme pečícím papírem a posypeme anýzem. Perníčky oddělíme a sušíme přes noc. Jehlou propíchneme otvory na zavěšení nitě. Troubu předehřejeme na 150 stupňů Celsia a perníčky pečeme asi 35 minut. Dáme je vychladnout, nakonec potřeme barevnou polevou.
Fotky receptu Anýzové cukroví:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!