500 g polohrubé mouky
| 500 g moučkového cukru
| 60 g pinií nebo mandlí (nastrouhané)
| 60 g rozinek
| 2 lžíce anýzu
| 2 lžíce vody
| 1 kapka třešňového aroma
| 4 ks vajec
| 1 špetka soli
| Na zdobení:
| 150 g čokolády
| dle chuti: mandle nebo pinie
Postup přípravy receptu Anýzové trojhránky:
Vejce, moučkový cukr, 2 lžíce vody, sůl a aroma ušleháme do pěny. Vmícháme anýz, pinie (mandle), rozinky a prosátou polohrubou mouku. Z těsta vyválíme asi 1 cm tlustou placku, kterou necháme při pokojové teplotě 24 hodin zaschnout. Druhý den placku upečeme v předem vyhřáté troubě (180 °C) dorůžova. Ještě teplou placku rozkrojíme na malé trojúhelníčky. Prochladlé namáčíme růžky do rozehřáté čokolády a posypeme piniemi nebo mandlemi.
Fotky receptu Anýzové trojhránky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!