Postup přípravy receptu Arabská rýže:
Přebranou rýži vypereme nejprve několikrát v teplé a potom ve studené vodě. Dáme ji do misky, zalijeme vodou a necháme stát asi 5 minut. Do pánve dáme trochu tuku, mírně rozpálíme a vložíme do ní nevařené vlasové nudle. Za stálého míchání je pražíme do světle hnědé barvy. Jsou-li tmavší, hořknou.
Do hrnce dáme rýži, sůl a opražené nudle, promícháme, zalijeme vodou, přidáme máslo a přikryjeme poklicí. Vody bude tolik, aby dosahovala 1 - 1 1/2 cm nad rýži. Pomalu dusíme od bodu varu cca 8-10 minut. Poté vypneme tepelný zdroj a necháme ještě 10 minut pod poklicí dojít.
Poznámka: Máslo můžeme přidat až k hotové dušené rýži. Takto připravenou rýži podáváme k drůbeži, masitým pokrmům, minutkám apod.