Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Býk - roční horoskop na rok 2025Býk - roční horoskop na rok 2025 Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 23.04. 2025
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Arcibiskupské tajemství cibulové svíčkové

fotka Arcibiskupské tajemství cibulové svíčkové
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 100 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Arcibiskupské tajemství cibulové svíčkové:

800 g až 1 kg masa na svíčkovou (pravá či falešná svíčková, hovězí kýta)  | 1,5 až 2 kg cibule  | 900 ml šlehačky  | 3-4 bobkové listy  | 4-5 kuliček černého celého pepře  | 4-5 kuliček nového koření  | 2-3 lžíce másla  | menší cihla slaniny  | 2-3 lžíce oleje  |  sůl  |  špagety

Postup přípravy receptu Arcibiskupské tajemství cibulové svíčkové:

Pozn.: Na začátku je nutno podotknout, že příprava je velmi obtížná vzhledem k množství cibule, které se musí zpracovat. Skutečně totiž není chyba, že v ingrediencích se uvádí množství cibule v kg a ne v kusech! Pokud Vás toto množství neodradí a dáte se do toho, tak ke zpracování silně doporučuju nějakou kuchyňskou pomůcku, jako např. V-kráječ či elektrický sekáček, jinak je to hodně velký záběr na oči. Přes vše, co mluví proti přípravě, musím ovšem říct, ze výsledek opravdu stojí za to!!!

Maso omyjeme, 2/3 slaniny nakrájíme na nudličky, kterými prošpikujeme maso. Zbytek slaniny nakrájíme na menší kostky. Nyní nakrájíme na kostky všechnu cibuli. (Maso s cibulí a kořením, které se před další přípravou ovšem musí opět vyjmout, můžeme nechat v hrnci odležet přes noc, nutné to ovšem není). Maso lehce osolíme ze všech stran. Na společně s olejem rozpáleném másle prudce osmažíme ve velkém hrnci maso (krátce) ze všech stran. Maso vyjmeme z hrnce, pokud možno necháme v teple. Ve výpeku osmažíme dozlatova všechnu cibuli (vzhledem k množství toto potrvá trošku déle, cibule totiž ze začatku pustí hodně šťávy a smaží se, až se tato vypaří). Cibule nesmí byt příliš vysušená, takže pokud si nejste jistí, tak smažení ukončete raději dřív než později. Nyní zase přidáme maso, přiložíme všechno koření a vše podlijeme horkou vodou nebo hovězím vývarem - pokud je po ruce - a dáme péct. Peče se asi 1,5-2 hod. při 200-250 °C (raději méně než uvedené maximum, co se týče doby, záleží na kvalitě masa - čím dražsí tím kratší doba) každých 15 minut kontrolujeme, popř. dolijeme vodu nebo otočíme maso. Až je maso měkké, vyjmeme hrnec z trouby a maso vyjmeme společně s kořením z hrnce. Koření vyhodíme. V hrnci zbývající cibuli se štávou rozmixujeme. K výsledku mixování přiléváme postupně šlehačku a přitom mícháme nejlépe drátěnou metličkou. Uvedených 900 ml šlehačky je orientačních, zaleží na tom, kolik šťávy cibule při mixování obsahovala. Až je omáčka dostatečně řídká, osolíme dle chuti, pak nakrájíme maso na plátky a plátky též osolíme. Vložíme do hotové omáčky a celý hrnec krátce ohřejeme na plotýnce asi 3 minuty.
Jednou z hlavních součastí tohoto jídla jsou špagety se kterými se toto jidlo v ideálním případě podává. Omáčka má totiž nasládlou chuť a perfektně se hodí k těstovinám, narozdíl od pravé české svíčkové na smetaně.

Poznámka: je možné tento recept připravit i z jiného druhu masa jako je vepřové nebo s trochou improvizace je příprava možná i z kuřecího, nejlepšího výsledku ovšem dosáhnete při použití hovězího.


Fotky receptu Arcibiskupské tajemství cibulové svíčkové:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Arcibiskupské tajemství cibulové
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !