Vložil: | Veronine |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Argentinský steak a marinádou chimichurri:
800 g - 1 kg roštěnce
| sůl, pepř
| Na chimichurri:
| 1/2 hrnku olivového oleje
| 3/4 hrnku bílého vinného octa
| 6 lžic dezertního vína ( sherry)
| svazek nasekaného čerstvého koriandru nebo petrželky
| sekané čerstvé nebo sušené rozemleté oregano
| 3 lžíce citronové šťávy
| 6 stroužků česneku, nasekaný
Postup přípravy receptu Argentinský steak a marinádou chimichurri:
Vše na chimichurri smícháme. Osolené a opepřené maso přelijem většinou chimichurri a 3 - 4 hodiny marinujeme. Půl hodiny před přípravou ho vyndáme a troubu předehřejeme na 240°C. Maso přelité zbylou marinádou pečeme 20 minut. Teplotu snížíme na 190°C a 25 minut - jestliže ho chceme krvavé, 35 - 40 minut na propečené maso.
Fotky receptu Argentinský steak a marinádou chimichurri:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!