Vložil: | Delli |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Argentinský steak s marinádou chimichurri:
800 g–1 kg roštěnce vcelku
| sůl a čerstvě mletý pepř
| Na chimichurri:
| 1/2 hrnku olivového oleje
| 3/4 hrnku bílého vinného octa
| 6 lžic dezertního vína (sherry)
| svazek nasekaného čerstvého koriandru nebo petrželky
| sekané čerstvé nebo sušené rozemnuté oregano
| 3 lžíce citronové šťávy
| 6 stroužků česneku, nasekaných
Postup přípravy receptu Argentinský steak s marinádou chimichurri:
1. Osolené a opepřené maso přelijte většinou chimichurri a tři až čtyři hodiny marinujte. Půl hodiny před přípravou ho vyjměte a troubu předehřejte na 240 stupňů. Maso přelité zbylou marinádou pečte 20 minut.
2. Teplotu snižte na 190 stupňů a počítejte se čtvrthodinou pečení na půl kila masa, chcete-li je krvavé. Dalších patnáct minut pečení na celý kus přidejte na středně, a půl hodiny na zcela propečené maso. Jeho stav přesně určí teploměr.
Fotky receptu Argentinský steak s marinádou chimichurri:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!