Vložil: | Jamila |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Aromatická vepřová pečínka:
900 g vepřové krkovice nebo plece bez kostí
| 3 středně velké cibule
| 10 ks jalovcových bobulek
| 10 ks hřebíčků
| 2 velké bobkové listy
| 3 lžíce sádla
| 1/ 2 lžičky sušené majoránky
| 1 lžička soli
Postup přípravy receptu Aromatická vepřová pečínka:
Troubu předehřejte na 220 C. Maso umyjte. Ze všech stran ho osolte a sůl ještě chvíli masírujte do masa. Všechny cibule oloupejte, překrojte napůl a pokrájejte na půl centimetrové plátky. Pokrájenou cibuli vložte na dno pekáčku, a přidejte všechna koření kromě majoránky. Na cibuli položte maso a potřete ho sádlem. Vše zasypte majoránkou, zakryjte poklicí a vložte do vyhřáté trouby. Po hodině pečení snižte teplotu na 150 C. Pečte bez odkrývání ještě 10 min, poté opatrně sejměte poklici, přelijte maso vypečenou šťávou a dopékejte ještě asi 30 min.
Fotky receptu Aromatická vepřová pečínka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!