Vložil: | Mangovka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: |
![5.4/10, hlasovalo 10 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.4/10, hlasovalo 10 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.4/10, hlasovalo 10 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.4/10, hlasovalo 10 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.4/10, hlasovalo 10 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.4/10, hlasovalo 10 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![5.4/10, hlasovalo 10 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![5.4/10, hlasovalo 10 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![5.4/10, hlasovalo 10 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 10 |
|
|
Použité suroviny receptu Artyčoky po provensálsku:
12 artyčoky
| 12 malých cibulek
| 2 dkg soleného bůčku
| 4 rajčata
| 5 lžic olivového oleje
| podle chuti: tymián, bobkový list, sůl, pepř
| zeleninový vývar
| 1 citrón
Postup přípravy receptu Artyčoky po provensálsku:
Očištěné artyčoky pokapeme citrónem a dáme je vařit do osolené vody. Do litinového kastrolu dáme na kostičky nakrájený bůček a necháme ho pustit tuk. Až jsou kostky dostatečně dozlatova osmaženy, vybereme je. Do tuku dáme na čtvrtky rozkrájená rajčata a necháme je ze všech stran opéci. Pak je vyjmeme, vylijeme tuk a nahradíme olivovým olejem. Na něm trochu osmahneme artyčoky s tymiánem a bobkovými listy, nakrájíme na proužky a jakmile se zbarvily, přidáme cibulky a necháme lehce zezlátnout. Dáme zpět kostky bůčku a rajčata, vše osolíme, opepříme, podlijeme zeleninovým vývarem, zakryjeme pokličkou a mírně dusíme asi hodinu. Podává se teplé nebo chladné s citrónem.
Fotky receptu Artyčoky po provensálsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!