Vložil: | Xjannickax |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
![6.75/10, hlasovalo 8 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.75/10, hlasovalo 8 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.75/10, hlasovalo 8 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.75/10, hlasovalo 8 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.75/10, hlasovalo 8 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.75/10, hlasovalo 8 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.75/10, hlasovalo 8 -](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-pul.gif) ![6.75/10, hlasovalo 8 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![6.75/10, hlasovalo 8 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Asijské kuře v rýžovém kastrůlku:
500 g kuřecích stehýnek
| 2 lžíce na jemno posekaných šalotek
| 2 lžíce posekaného čerstvého zázvoru
| 2 lžíce na jemno posekaného česneku
| 2 lžíce sojové omáčky
| 3 lžíce rostlinného oleje
| sůl, pepř
| 8 velkých šitaké hub (jsou-li usušené, tak je předem namočit) s odkrojenou nohou a rozkrojené napůl
| 375 ml Thajské jasmínové rýže, propláchnuté
| 375 ml vývaru z kuřete, nebo vody
| 1 lžička pálivé asijské chilli omáčky
| 250 g zeleného hrášku
| 125 g na jemno posekaných zelených šalotek
| 1 lžíce posekaného koriandru setého, nebo petrželky
Postup přípravy receptu Asijské kuře v rýžovém kastrůlku:
Nakrájet maso na poloviny, nebo 1/4, jsou-li stehýnka velká. Vložit je do mísy a přidat polovinu směsi šalotek, zázvoru, a česneku a všechnu sójovou omáčku, marinovat asi 30 min.
Rozehřát 2 lžíce oleje na horké pánvi. Vyjmout kuřecí kousky z marinády, osolit a popepřit je a přidat do oleje. Osmažit je asi 2 min. na každé straně, nebo až jsou zlatavě hnědé, ale ještě úplně nedodělané. Drátěnou naběračkou je vyjmout z pánve a dát je stranou.
Na pánev vložit houby a dusit je 1 min., nebo až jsou změklé. Ochutit je solí a pepřem a dát je stranou.
Rozehřát zbývající olej ve velkém kastrolku na středním ohni, přidat zbylou směs šalotek a smažit ji po 30 sekund. Zamíchat dovnitř rýži, vývar, nebo vodu a chilli omáčku. Přivést vše do varu, snížit teplotu a nahoru na rýži poskládat kuřecí kousky a houby. Přikrýt a podusit 10 min.
Povrch kastrolku posypat hráškem a zelenou šalotkou a znovu přikrýt. Dusit tak dlouho, až rýže a kuře jsou udělané, asi 7-10 min. Vmíchat zeleninu a kuře do rýže a posypat vše koriandrem, nebo petrželkou. Ihned podávat.
Fotky receptu Asijské kuře v rýžovém kastrůlku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!