Vložil: | Natural |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 12 |
|
|
Použité suroviny receptu Aspik vinný:
950 g vody
| 150 g octu
| 100 g kořenové zeleniny
| 100 g cibule
| 90 g želatiny
| 50 g bílého vína
| 15 g cukru
| 5 g soli
| 0,5 g mletého černého pepře
| 1,3 g nového koření
| 0,2 g bobkového listu
Postup přípravy receptu Aspik vinný:
Očištěnou cibuli a kořenovou zeleninu nahrubo nakrájíme a s kořením vše uvaříme v části dávky vody.
Želatinu promícháme se studenou vodou a po nabobtnání ji spojíme s vývarem ze zeleniny a koření.
Přidáme ocet, cukr, sůl a vše přivedeme téměř k bodu varu (nesmí se vařit, jinak aspik ztrácí tuhost), občas aspik promícháme, aby se všechny želatina dobře rozpustila.
Nakonec přidáme víno.
Hotový aspik přecedíme přes čistou utěrku.
Je-li aspik připraven, má průzračnou jantarovou barvu.
Fotky receptu Aspik vinný:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!