Vložil: | Natural |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 5 |
|
|
Použité suroviny receptu Aspik základní:
Na 1 kg:
| 150 g octu
| 100 g pitné vody
| 100 g kořenové zeleniny
| 100 g cibule
| 90 g jedlé želatiny
| 15 g cukru
| 0,5 g celého pepře
| 0,3 g nového koření
| 0,2 g bobkového listu
Postup přípravy receptu Aspik základní:
Očištěnou cibuli a kořenovou zeleninu nahrubo nakrájíme a s kořením vše uvaříme v části dávky vody.
Želatinu promícháme se studenou vodou a po nabobtnání ji spojíme s vývarem ze zeleniny a koření.
Přidáme ocet, cukr, sůl a vše přivedeme téměř k bodu varu (nesmí se vařit, jinak aspik ztrácí tuhost).
Občas aspik promícháme, aby se všechny želatina dobře rozpustila.
Hotový aspik přecedíme přes čistou utěrku, je-li aspik správně připraven, má průzračnou jantarovou barvu.
Fotky receptu Aspik základní:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!