Všechny kuřecí kousky i s kůží po obou stranách osolíme a opepříme. Na troše olivového oleje po obou stranách osmahneme (cca 5 minut každou stranu). Osmahlé kuřecí kousky vložíme i se vzniklou šťávou do tlakového hrnce. Na olivovém oleji osmahneme a po chvíli podusíme nakrájenou cibuli, fenykl a nastrouhanou půlku mrkve. Po cca 7 minutách přidáme najemno nastrouhaný zázvor a na jemné plátky nakrájený česnek. Chvíli mícháme a přidáme obsah krájených rajčat z konzervy. Tuto směs lehce provaříme a vsypeme do tlakového hrnce na kuřecí kousky. Přidáme sklenici a půl vody, masox a vaříme asi 25 minut. Maso vyjmeme z tlakového hrnce a dáme jej grilovat na 15 minut do trouby, v polovině kuře obrátíme. Mezitím zahustíme šťávu z hrnce dvěma lžícemi polohrubé ( hladké ) mouky. Těsně před dogrilováním polejeme kuře trochou másla aby nám udělalo zlatavou kůrčičku.
Přílohy
Mně se nejlépe osvědčily těstoviny - kolínka.
Fotky receptu Australské kuře:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!