1 ks citron
| 4 ks avokádo
| na ozdobu: čerstvé bylinky
| náplň:
| 4 - 5 lžic jogurtová majonéza
| 1 - 2 konzerv tuňák ve vlastní šťávě
| dle chuti: tabasco
| dle chuti: mletý bílý pepř a sůl
Postup přípravy receptu Avokádo plněné tuňákem:
Avokáda omyjeme, osušíme a podélně rozkrojíme. Pak z nich odstraníme pecky a lžičkou vydlabeme část dužiny. Dužinu nakrájíme na kostičky a pokapeme je citronovou šťávou, stejně jako půlky vydlabaných avokád.
Tuňáka ve vlastní šťávě nakrájíme na kousky. Smícháme je s kostkami avokáda, majonézou a zakapeme podle chuti tabascem nebo sójovou omáčkou. Podle chuti náplň osolíme a opepříme.
Pak avokáda naplníme tuňákovou náplní, rozložíme na servírovací mísu, ozdobíme čerstvými bylinkami a můžeme podávat. Avokádo plněné tuňákem podáváme ihned, takže je lepší mít suroviny vychlazené.
Fotky receptu Avokádo plněné tuňákem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!