4 lžíce ostrého kečupu
| 4 lžíce oleje
| 1 sklenice kečupu jemného
| 1 cibule velká
| 3 lžíce koření Aztécký poklad
| 400 g mletého masa
| sůl
| na ozdobu
| 150 g uzeného sýra
| dle potřeby horká voda
| 4 lžičky koření Anzécký poklad
| příloha bezvaječné špagety
| 1 lžička koření Aztécký poklad
Postup přípravy receptu Aztécké špagety:
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na hluboké pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli, posypeme ji lžící koření a orestujeme. Přidáme mleté maso (směs hovězího a vepřového) a za občasného promíchání ho opečeme. Opečené maso jemně osolíme a vmícháme lžíci koření. Do základu přidáme ostrý kečup a celý jemný kečup. Kečupovou omáčku za občasného promíchání přivedeme k varu. Vmícháme poslední lžíci koření a podle chuti přisolíme. Pokud se nám zdá omáčka hustá, zředíme ji horkou vodou.
Mezitím si v osolené vodě se lžící oleje a kořením uvaříme špagety "na skus". Špagety propláchneme a necháme okapat. Sýr nastrouháme na jemném struhadle.
Špagety rozdělíme doprostřed na talíře, kolem nich rozdělíme omáčku a bohatě vše posypeme strouhaným sýrem. Pokud máme rádi pikantnější špagety, můžeme si pokrm na talíři posypat lžičkou koření.
Fotky receptu Aztécké špagety:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!