Vložil: | Uuu |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 1 |
|
|
Použité suroviny receptu Baba ghanouj:
2 velké lilky
| 2 - 3 stroužky utřeného česneku
| 250 ml ¨Tahina¨ pasty ze sezamových semínek
| šťáva ze 3 citronů
| 50 ml vody
| 2 lžičky soli
| 1/2 lžičky pomletého římského kmínu
| 50 ml posekané petrželky
| lupínky pálivé papričky podle chuti
| olivový olej
| 6 snítek petrželky
| dílky rajčete, černé olivy a více petrželky na ozdobu
Postup přípravy receptu Baba ghanouj:
Ogrilovat lilek pod grilem v troubě, nebo jej opražit nad ohněm až změkne. Lze jej také upéct v troubě předehřáté na středně horkou po 30 min. Sem tam lilek obracet. Do mísy dát česnek. Rozkrojit lilky, vyjmout jejich dužinu, vymačkat co nejvíc šťávy z lilků a rozmačkat je vidličkou, nebo šťouchadlem na brambory. Přidat k česneku. Rozetřít na kaši. V jiné misce utřít ¨Tahina¨ pastu s citronovou šťávou. Přidat vodu, římský kmín, sůl a dobře promíchat. Přendat do mísy s lilky a smíchat vše dohromady. Nechat vychladit. Před podáváním posypat petrželkou, lupínky pálivé papričky a pokapat vše olejem. Podávat jako přílohu, jako předkrm se syrovou zelenonou, nebo jako hlavní jídlo s natvrdo uvařenými vejci a různými salámy a šunkou.
Fotky receptu Baba ghanouj:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!