Vložil: | Torta |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Babiččiny bramborové palačinky :
1 litr mléka
| 800 g předem ve slupce uvařených brambor
| 3 vejce
| 1 špetička soli
| 2 lžíce cukru
| 9 lžic polohrubé mouky
| dle chuti: Tuk na pečení, povidla, tvaroh, strouhaný perník, zakysaná smetana atd.
Postup přípravy receptu Babiččiny bramborové palačinky :
Brambory uvaříme ve slupce den předem, oloupáme a najemno nastrouháme. V mléce rozšleháme vejce, cukr, sůl, mouku (nejlépe se pracuje šlehačem) a nakonec vmícháme najemno nastrouhané brambory. Těsto necháme asi čtvrt hodiny ustát a znovu jednou lehce promícháme vařečkou. Na pánvi pečeme silnější palačinky běžným způsobem. Hotové mažeme povidly, sypeme tvarohem, skořicovým cukrem, strouhaným perníkem, strouhanými ořechy s cukrem apod. Je to staré jídlo, které se v naší rodině vaří již několik generací. Poznámka: kdyby se těsto hůře otáčelo přidáme trochu mouky.
Fotky receptu Babiččiny bramborové palačinky :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!