Školní rok 2020/2021Školní rok 2020/2021 Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online! - 3 obtížnosti i pro chytré ženyHrajte s námi SUDOKU online! - 3 obtížnosti i pro chytré ženy
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 17.05. 2021
Dnes má svátek Aneta
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Babiččiny zmrzlé koláčky

fotka Babiččiny zmrzlé koláčky
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 90 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Babiččiny zmrzlé koláčky:

těsto 1  | 50 dkg másla  | 25 dkg hladké mouky  | těsto 2  | 3 žloutky  | 3 dl mléka  | 70 dkg hladké mouky  | 5 dkg droždí  | 7 dkg cukru moučka  |  sůl  | 1 vejce  | nádivka  | 3 tvahohy  | trocha cukru  | 1 bal. rozinek  | 2 žloutky  | 1 vejce na potření

Postup přípravy receptu Babiččiny zmrzlé koláčky:

Máslo nastrouháme na hrubém struhadle a spolu s moukou zpracujeme na hladké těsto. Necháme odpočinout a mezitím si zpracujeme z mouky, mléka, droždí, cukru, vajec a špetky soli druhé těsto. To rozdělíme na dvě části, každou část rozválíme na tenkou placku a po té rozetřeme polovinu prvního těsta až k okrajům.

Tak zpracujeme obě poloviny a poskládáme je jako lístkové těsto, zabalíme do mokré, vyždímané utěrky a dáme kynout na dvě hodiny do lednice, nebo na chladné místo. Potom znovu rozválíme, poskládáme a dáme znovu na dvě hodiny kynout do chladna. Nakynutá těsta rozkrojíme na poloviny a vyválíme tenký plát který rozkrájíme na čtverce a plníme náplní z tvarohu, cukru a žloutků.

Na tvaroh dáme rozinky a zabalíme jako klasické koláčky ale s tím rozdílem, že je na plech pokládáme zabalenou částí směrem nahoru, při pečení se mírně rozevřou. Nakonec potřeme rozkvedlaným vajíčkem a na vrch dáme drobenku z rozpuštěného másla, mletého cukru a hladké mouky. pečeme dozlatova při teplotě asi 200°C.


Fotky receptu Babiččiny zmrzlé koláčky:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Babiččiny zmrzlé koláčky
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !