Postup přípravy receptu Babiččiny zmrzlé koláčky:
Máslo nastrouháme na hrubém struhadle a spolu s moukou zpracujeme na hladké těsto. Necháme odpočinout a mezitím si zpracujeme z mouky, mléka, droždí, cukru, vajec a špetky soli druhé těsto. To rozdělíme na dvě části, každou část rozválíme na tenkou placku a po té rozetřeme polovinu prvního těsta až k okrajům.
Tak zpracujeme obě poloviny a poskládáme je jako lístkové těsto, zabalíme do mokré, vyždímané utěrky a dáme kynout na dvě hodiny do lednice, nebo na chladné místo. Potom znovu rozválíme, poskládáme a dáme znovu na dvě hodiny kynout do chladna. Nakynutá těsta rozkrojíme na poloviny a vyválíme tenký plát který rozkrájíme na čtverce a plníme náplní z tvarohu, cukru a žloutků.
Na tvaroh dáme rozinky a zabalíme jako klasické koláčky ale s tím rozdílem, že je na plech pokládáme zabalenou částí směrem nahoru, při pečení se mírně rozevřou. Nakonec potřeme rozkvedlaným vajíčkem a na vrch dáme drobenku z rozpuštěného másla, mletého cukru a hladké mouky. pečeme dozlatova při teplotě asi 200°C.