Naloženou kořenovou zeleninu dejte do mísy, přidejte nakrájený celer, mrkev, petržel a cibuli a zalijte vodou. Lehce promíchejte a do směsi naložte maso. Nechte 24 hodin uležet v lednici. Pakliže máte k dispozici plátěný pytlíček, nasypte do něj koření, které budete potřebovat, abyste potom z omáčky nemuseli vytahovat nevzhledný pepř a nové koření.
Pytlíček naplňte 5 kusy barevného pepře, 5 kusy nového koření a bobkovým listem. Zavažte, přidejte k naloženému masu a vložte do trouby. Pečte na 200 stupňů asi hodinu a dvacet minut.
Mezitím si připravte chlebový knedlík. Na oleji osmažte anglickou slaninu s cibulkou a nechte vychladnout. Tmavý chléb nakrájejte na kousky, dejte do mísy a zalijte 4 deci teplé vody. Přidejte jedno vajíčko, vychladlou opečenou anglickou slaninu a promíchejte. Přidejte polohrubou mouku, prášek do pečiva a přisolte. Vymíchejte těsto a dejte do silikonové formy, kterou vložte na devět minut na 850 stupňů do mikrovlné trouby. Jestli nemáte silikonovou formu, nalijte těsto do hrnků. Do velkého hrnce nalijte vodu, tak, aby hrnky s těstem byly do tří čtvrtin ponořeny do vody, a nechte projít varem.
Uvařené maso vyndejte z trouby a dejte jej stranou. Uvařenou zeleninu vložte do hrnce, nechte chvíli povařit a rozmixujte ji. Připravte si „záhušťku“. V mléce rozmíchejte jednu lžíci mouky. Rozmixovanou zeleninu vraťte zpátky na sporák a zahustěte. Přidejte jeden zeleninový bujón, šťávu z půlky citronu, šlehačku, lžíci a půl cukru a na zjemnění dva plátky másla. Chvíli povařte. Na talíř naklaďte nakrájené chlebové knedlíky, maso, přelijte svíčkovou omáčkou a ozdobte brusinkami.
Čtěte také náš článek o cooking show
Babicovy dobroty, ve kterém najdete i všechny Babicovy
RECEPTY - vstupte
ZDE