Na pánvi rozpustíme máslo a orestujeme na něm sterilované žampiony. Trochu osolíme a přidáme drcený kmín, aby vyniklo jejich aroma. Zapékací mísu nebo pekáč vytřeme máslem, přidáme nasekané syrové brambory, osolíme a opepříme. Orestované žampióny smícháme s nakrájenou krkovicí. Na část syrových brambor navrstvíme nakrájený pórek, krkovici smíchanou s žampióny, nakrájenou papriku a nastrouhaný sýr. Nahoru dáme druhou část brambor a osolíme. Na pekáč nebo zapékací mísu dáme poklici a prvních dvacet minut v troubě dusíme. Potom poklici sundáme a dáme znovu do trouby, aby zezlátly. Přidáme rozšlehaná, trochu osolená vajíčka, necháme zapéct a těsně před dokončením posypeme sýrem a naposledy zapečeme.
Čtěte také náš článek o cooking show
Babicovy dobroty, ve kterém najdete i všechny Babicovy
RECEPTY - vstupte
ZDE
Další francouzské brambory:
Francouzské brambory se salámem a sýrem
Francouzské brambory se sýrem
Expresní francouzské brambory z mikrovlnky
Francouzské brambory s houbami
Francouzské brambory jinak