Vložil: | XpajaY850 |
Porcí: | 9 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Bábovka savoy:
máslo a hrubá mouka na vysypání formy
| 6 vajec, žloutky a bílky zvlášť
| 280 g másla
| 280 g moučkového cukru + trocha na poprášení
| 250 ml smetany ke šlehání
| 360 g polohrubé mouky
| 1 sáček vanilinovéh cukru
| 100 g vlašských ořechů, nasekaných
| 1 sáček prášku do pečiva
| 150 g nugátu nebo mléčné čokolády, nasekané
| 30 g kakaa
Postup přípravy receptu Bábovka savoy:
Velkou bábovkovou formu vymažte a vysypte, troubu předehřejte na 180/160 stupňů. Ve větší misce smíchejte máslo s polovinou cukru a utřete doběla. Za stálého míchání elektrickým šlehačem přidávejte žloutky, pak snižte rychlost a přilijte smetanu. Krátce prošlehejte.
V jiné misce vyšlehejte dotuha bílky se zbytkem cukru a vanilinovým cukrem. Zhruba polovinu sněhu smíchejte s máslovo-vaječnou hmotou, přisypte mouku prosátou s kypřícím práškem, promíchejte a pak zlehka přidejte zbytek bílků.
Do formy vlijte polovinu těsta, posypte ho ořechy a nugátem. zbytek obarvěte kakaem a nalijte navrch. Pečte asi hodinu. Po vychladnutí poprašte moučkovým cukrem.
Fotky receptu Bábovka savoy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!