Postup přípravy receptu Baby back ribs:
Ze všeho nejdřív musíme žebírka pořádně očistit. To znamená nejen umýt, ale hlavně odstranit blánu z vnitřní strany oblouku žebírek. Pokud ji tam necháme, dost to pokazí výslednou chuť, nehledě na to, že to nevypadá dobře. K odstranění se nejlépe hodí nějaký tupý nástroj, třeba křížový šroubovák. Opatrně s ním nadzvedneme blánu někde uprostřed, a až pod ni dostaneme prsty tak ji odloupneme. Další část očisty spočívá v odřezání tuku z vnější strany žebírek.
Nyní přichází na řadu kořenění - vrcholný okamžik. Základními ingrediencemi mají být: sůl, cukr, nebo lépe hnědý cukr, cibulový a česnekový prášek, maďarská paprika, pepř, cayenský (červený) pepř. Například esence "Bayou Blast" Mistra kuchaře Emerila Lagasse, nebo autorova specielní směs. Jakmile máme žebírka připravena a koření jsme řádně vetřeli do masa, necháme je několik hodin odpočinout v lednici nebo zkrátka v chladnu, zabalené do folie, alobalu a podobně.
Vlastní pečení má proběhnout hodně zvolna, nejlépe několik hodin. Kdo má ale tu trpělivost. Proto někdo maso předpeče v troubě, aby to hosté neviděli a teprve potom, když je tak ze 3/4 hotové je dáme na gril. V troubě to nemusíme tak pečlivě hlídat, teplota je přece jen stálejší.
Pokud jsme nepoužili suchou směs před grilováním, ani některou z marinád, je teď čas sáhnout po některé z barbecue omáček používané na již hotové pokrmy.