Postup přípravy receptu Badyánová vajíčka s mistrovskou omáčkou :
Vejce uvaříme ve skořápce natvrdo. Ochladíme ve studené vodě, lehce naklepeme skořápky a opatrně oloupeme, abychom nepoškodili povrch bílku. Oloupaná vejce pak znovu – alespoň 20 minut – povaříme v menším hrnku ve směsi vody, sójové omáčky, badyánu a oleje. Během varu musí být vejce úplně ponořená v tekutině. Povrch bílku dostane hnědou barvu, ale neprobarví se. Hotová vejce vyjmeme, necháme okapat. Pak je rozkrájíme na čtvrtky či osminky a podáváme jako předkrm doplněný kapií, rajčaty a salátovými lístky. K tomu podáváme mistrovskou omáčku, do níž kousky vajec namáčíme, nebo je na talíři polijeme. Mistrovskou omáčku připravíme smícháním všech součástí, směs pak povaříme za stálého míchání.