Vložil: | Petulin |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 26 |
|
|
Použité suroviny receptu Bagel s rukolou a parmskou šunkou:
500 g hladké mouky
| 40 g droždí
| 1 vejce
| 2 dl mléka
| 1 dl vody
| 1 lžíce cukru
| 50 g másla
| 3 lžíce koření na chleba (kmín, fenykl)
| 100 g slunečnicových semínek
| 1 vejce na potření
| 250 g parmské šunky
| 200 g plátkového sýra
| 300 g čerstvé rukoly
Postup přípravy receptu Bagel s rukolou a parmskou šunkou:
Do misky nalijeme vlažné mléko, rozdrobíme do něco kvásek, posypeme cukrem a zaprášíme moukou. Kvásek necháme vzejít.
Smícháme hladkou mouku, sůl, chlebové koření, vejce a změklé máslo. Přidáme kvásek a spojíme v hladké těsto. Podle potřeby přidáme vodu, aby těsto bylo vláčné.
Vypracujeme a necháme na teplém místě vykynout.
Vykynuté těsto rozdělíme na stejné bochánky. Ty rukou stlačíme a pomocí kulatého tvořítka odstraníme střed.
Bagety přemístíme na plech, potřeme rozslehaným vejcem a necháme ještě 20 min. kynout. Ještě potřeme vajíčkem a posypeme slunečnicovými semínky.
Pečeme v předehřáté troubě dozlatova.
Podáváme s rukolou, parmskou šunkou a sýrem.
(orientační cena je 75 Kč)
Fotky receptu Bagel s rukolou a parmskou šunkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!