200 g žervé
| 3 lžíce smetany
| 70 g nasekaných vlašských ořechů
| 1 červená paprika
| 4 velké listy ledového salátu
| 1 bageta (asi 60 cm dlouhá)
| 250 g salámového nářezu
| 2 plněné zelené olivy
Postup přípravy receptu Bagetový had:
Žervé smícháme se smetanou, mletou paprikou a ořechy. Papriku nakrájíme na proužky. Listy ledového salátu roztrháme na kousky. Bagetu vodorovně rozkrojíme a obě půlky namažeme smetanovým sýrovým krémem. Spodní půlku obložíme salátem, paprikou a salámem, přikryjeme horní půlkou a přimáčkneme. Bagetu rozkrájíme na dílky a upravíme do tvaru hada. Párátky připevníme olivy jako oči, ze dvou proužků papriky uděláme jazyk.
Fotky receptu Bagetový had:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!