Postup přípravy receptu Báječné kotlety s ovocem, žampiony a sýrem:
Vepřové kotlety nebo krkovici osolíme, naklepeme.
V oleji rozmícháme grilovací koření a česnekovou marinádu, kotlety silně potřeme a dáme uležet do lednice do druhého dne. Druhý den kotlety zprudka opečeme na pánvi (olej použijeme z marinády, ve které byly naloženy) a přendáme do pekáčku.
Na kotlety poklademe suchý salám, nejlépe turista, nakrájené žampiony, které jsme si osmahli na másle, čerstvý nebo kompotový ananas a půlku broskve. Přidáme výpek z kotlet a přelijeme šlehačkou. Dáme na 20 minut do trouby zapéct. Mezitím si nastrouháme tvrdý sýr, kterým kotlety po 20 minutách silně zasypeme a dáme ještě asi na čtvrt hodiny do trouby zapéct.
Když jsou kotlety hotové, přendáme je na talíře a dochutíme šťávu sójovou omáčkou, šťávou z broskví a z ananasu a bílým vermutem. Báječné kotlety podáváme s hranolky nebo americkými brambory.